Wat is een Cloud server ?

Een cloud server is een computer zoals alle andere, maar meestal gehuisvest in een datacenter en permanent op hoge snelheid verbonden met internet.
De localisatie van de server is daardoor onbelangrijk.

Cloud computing werkt prachtig dankzij deze drie onderdelen : 
1. Een cloud server, en hier kan men van de kleinste tot de zwaarste computer overwegen
2. Een locale computer om toegang te krijgen, U kiest tussen een bescheiden of oude Pc, een Mac of zelfs een tablet of smartphone.
3. En natuurlijk de internet verbinding tussen beiden.

Onze servers zijn doorgaans uitgerust met Microsoft Windows Server, een krachtige multiuser operating system, met accent op multiuser. Deze is compatibel met de meer courante versies van Windows en heeft practisch hetzelfde uitzicht. U voelt zich dus meteen thuis.

Om te werken op uw cloud server heeft U slechts een heel bescheiden Pc nodig en een klein programma, "Verbinding met Extern Bureaublad" genoemd, dat standaard aanwezig is tussen de Windows accessoires. Maar toegang is even gemakkelijk vanuit een Mac, of zelfs vanuit een tablet of smartphone, waarvoor Microsoft ook een specifieke "Verbinding met Extern bureaublad" publiceerde. Dit programma stuurt eigenlijk uw toetsaanslagen en uw muisbewegingen naar de afgelegen server en zorgt ervoor dat de schermen hiervan op uw locale computer verschijnen. Het eigenlijk "werk" gebeurt dus volledig op de server, en het vermogen van de locale computer is zonder belang. Het is bijna alsof de kabels van uw toetsenbord, muis en scherm rechtstreeks met uw cloud server verbonden zijn. Op uw locaal scherm ziet U het scherm van de server, gemaximaliseerd of niet, alsof het toestel naast U stond !

Door het feit dat uw cloud server afgelegen is, kan deze simultaan en op verschillende manieren gebruikt worden, vrij verschillende manieren en ideaal voor de zelfstandige, de KMO en afdelingen van een onderneming.

1. Rechtstreeks verbonden, eventueel met meerdere gebruikers, elk met zijn eigen gebruikersnaam. Een gebruiker kan een Excel spreadsheet bewerken, een andere een document opmaken in een tekstverwerker, en een derde gebruiker kan een een mailing voorbereiden, dit allemaal op dezelfde server.
Een ander voorbeeld: er wordt op de server een boekhoudprogramma geinstalleerd (Popsy ?). 
Vanuit uw kantoor gaat U inloggen op de server en begint U met het invoeren van de aankoopfacturen. Maar U komt niet klaar en U zou graag thuis verder werken.
Geen enkel probleem: U hoeft niet eens uit te loggen, maar thuis logt U in bv. vanuit een Mac computer, en werkt U verder.
Op het einde van de maand krijgt de boekhouder toegang vanuit zijn kantoor, en behandelt hij bv. de btw aangifte.
U bezoekt een klant en U kan vanuit uw smartphone de juiste stand van zijn rekening nagaan.
En op het einde van het jaar gaat de fiscalist even aan de slag, ook vanuit zijn eigen kantoor, op uw server.
Deze bijzonder interessante en nieuwe methode laat U toe te werken vanuit gelijk waar, bv. vanuit thuis mocht U even ziek zijn. Maar dit kan ook bijzonder interessant zijn bv. voor een VZW waar vrijwilligers kunnen werken met dezelfde programmas, beschikken over dezelfde gegevens en allen vanuit hun eigen locatie kunnen werken.

2. Onrechtstreeks verbonden. Zo kan U een massa gegevens opslaan in een database op de server, en gaat U die gegevens uitbaten met eigen programmas locaal op verschillende locale computers. Zo blijven de gegevens steeds actueel voor iedereen.
U kan ook het programma mailserver gebruiken, alle uitgaande en binnenkomede boodschappen worden automatisch op de server opgeslagen en uw locaal mailprogramma, Outlook bv., wordt verbonden met de mailserver. Uw boodschappen gaan nooit meer verloren, blijven privaat (niet zoals hotmail of gmail), en U kan zelfs mappen tussen onder verschillende gebruikers.
Deze twee toepassingen woorden "client-server" toepassingen genoemd. In het geval van de database stuurt de locale pc (client) een vraag naar de server en stuurt de server (server) het antwoord terug. Dat doet U trouwens nu reeds wanneer U een vraag stelt aan Google, deze wordt voorgelegd aan duizenden Google computers over heel de wereld, in Californië, Dublin of Tokyo, en het antwoord krijgt U dadelijk terug.

U kan anderzijds ook het programma voor het delen van documenten gebruiken, een soort Dropbox, maar waar de documenten privaat simultaan en op uw werkpost en op uw eigen server worden bewaard, documenten die kunnen gedeeld worden tussen verschillende gebruikers, eventueel met verschillende toegangsrechten. En U kan oook locale bestanden kopieren naar de server om daar een veilige kopij te bezitten.

3. Tenslotte kan U op deze cloudserver ook simultaan een of meerdere websites of blogs runnen, zonder dat U hoeft tussen te komen, deze website is daar het beste voorbeeld van.

De bedoeling van deze DcCloud website is U de merkwaardige mogelijkheden  en vooral de grote voordelen van een cloud server uit te leggen.

 • Competitief, doe alles sneller dan uw concurrent
 • Bereikbaar en beschikbaar vanuit overal
 • Meer veiligheid
 • Meer controle en flexibiliteit
 • Schitterend voor collaborative opdrachten
 • Veel grotere betrouwbaarheid
 • Krachtig operating system
 • Automatische veilgheidskopijen en updates 
 • Meerdere gebruikers, standaard 2 simultaan, en meer met bijkomende licenties
 • Eenvoudige en snelle evolutie naar een zwaardere server (upscaling)
 • Kort termijn verhuur op aanvraag
 • Besparingen op materiaal, energie en software

En nog meer bij DcCloud :

 • Hoogstaand professioneel support, ook voor de installatie en het gebruik van uw toepassingen en de overdracht van uw gegevens
 • Tussenkomsten vanop afstand (telemaintenance), dus goedkoper, ook bij U !
 • En programmakwintet op vraag bijgeleverd en geinstalleerd, en kosteloos

Vraag een demonstratie, wij komen graag tot bij U.

Klik HIER voor contactformulier

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Dit bericht is ook beschikbaar in: Frans